Sosyal Medya

Güncel

Mersin’de polis servis aracına yönelik bombalı saldırının zanlıları yakalandı

Mersin’de 17 Ekim tarihinde meydana gelen ve 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan polis servis aracına yönelik bombalı saldırının failleri yakalandı.



Gözaltına alınan PKK/KCK üyesi 21 kiÅŸiden 16’sı tutuklanırken, bombalı bisikleti olay yerine getirerek patlatan teröristin ise arandığı bildirildi.

Mersin Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 17 Ekim 2017 tarihinde saat 17.10 sıralarında merkez YeniÅŸehir ilçesi Limonluk Mahallesi’nde bulunan Ä°l Emniyet Müdürlüğüne ait personel servis aracına yönelik olarak gerçekleÅŸtirilen bombalı saldırı olayının faillerinin yakalanmasına yönelik çalışma baÅŸlatıldı. Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, olayın ardından tespit edilen bir şüpheli erkek ÅŸahsın binmiÅŸ olduÄŸu halk otobüsünün ve çevrede bulunan iÅŸyerlerine ait kamera kayıtları ile şüpheli ÅŸahısların tanık beyanlarının deÄŸerlendirilmesi neticesinde, Terörle Mücadele Åžubesi ekiplerince PKK/KCK terör örgütü ile iltisaklı ve irtibatlı oldukları tespit edilen şüphelilere yönelik eÅŸ zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, aralarında kadınların da bulunduğu 21 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerle birlikte ikisi Kaleşnikof marka 4 adet uzun namlulu otomatik tüfek ile bu silahlara ait çok sayıda mermi ve bomba düzeneği ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğündeki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16’sı tutuklanırken, 5’i adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı. Eylemi gerçekleÅŸtiren 1 teröristin ise arandığı bildirildi.

EYLEMÄ°N PLANLAYICISI DÄ°Åž DOKTORU 

Öte yandan, tutuklananlar arasında bulunan ve bombalı eylemin planlayıcısı olduÄŸu ileri sürülen H.T.’nin, Batman Devlet Hastanesi’nde diÅŸ doktoru olarak görev yaptığı, zanlının aynı zamanda geçtiÄŸimiz mayıs ayında Lice kırsalında yakalanan H.T.’nin yiÄŸeni olduÄŸu belirtildi. Yine tutuklananlar arasında bulunan zanlılardan ikisini ise Diyarbakır’da öğretmen olarak görev yapan karı-koca olduÄŸu ifade edildi.

Silah ve patlayıcı düzenekleriyle birlikte yakalanan zanlıların, aynı zamanda yeni bir sansasyonel eylem hazırlığında oldukları da vurgulandı.

17 Ekim tarihinde Güvenevler Mahallesi Dikenli Yol Kavşağında meydana gelen olayda, polis servis aracının geçişi sırasında yol kenarına bırakılan elektrikli bisiklet içerisinde patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 17 kişi yaralanmıştı.

MERSÄ°N/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.